Saturday, November 26, 2011

Wat de toekomst brenge moge...

Deze week kregen we nieuws... Ik wil eigenlijk zeggen: slecht nieuws, maar dat is niet per se het geval. Mijn man is namelijk 'ontslagen'. Het bedrijf waar hij voor werkt heeft ook last van de crisis, en dus moeten er een aantal mensen 'uit'. Het bedrijf is in Australie, en al bijna 3 jaar heeft Brett succesvol vanaf deze kant van de wereld gewerkt voor het bedrijf waar hij nu bijna 4 jaar in dienst is.
Het is dus een logische beslissing om Brett als eerste 'eruit' te gooien. Zijn collega moet nu al het werk gaan doen.

Hoe weet ik niet, dus ik bid en wens hem succes toe, en wijsheid, in hoeverre hij moet doorgaan met zo'n enorme werklast.
En.. het betekend dus ook dat mijn man op zoek is naar (nieuw) werk, hier in Nederland.
Dit is voor mij geweldig! Al heeft de situatie die we de afgelopen 2.5-3 jaar hebben gehad perfect voor ons gewerkt, ik vind het ook heel erg leuk dat wij straks 'gewoon' in Nederland werkzaam
zijn.

Als Christen heb ik de situatie in gebed voor Hem neergelegd, vertrouwende dat Hij weet wat de toekomst brenge moge, en hopende dat Hij ons dit zal laten zien, zodat we weten welke weg te gaan.
Ons doel is om gewoon in ons eigen huis te blijven, zodat de kinderen naar hun 'eigen' school kunnen blijven gaan, en wij bij onze gemeente kunnen blijven. Maar in alles willen wij Hem volgen, dus als Hij ons ergens anders plaatsen zal, dan wel graag in Nederland! In ieder geval voorlopig.

Een aantal dingen hopen wij te realiseren in de komende 5 (??) jaar.
We zouden graag nog een vierde kindje willen
Ik zou graag de medische zorg in willen, bijvoorbeeld door de in-service opleiding tot anesthesiemedewerkster te volgen bij een ziekenhuis bij ons in de buurt.
We willen graag aan het einde van deze periode iets 'groots' doen: Een kindje adopteren, of als missie-gezin ergens naartoe uitgezonden worden. Een grote(re) rol gaan spelen in onze gemeente.

Wij bidden dan ook dat dit overeenkomt met de wensen van Hem, die ons geschapen heeft met een doel. Wij leggen dagelijks ons leven voor Hem neer, en al zijn de weken over het algemeen hetzelfde en hebben wij een vaste routine; grote veranderingen zoals deze (het ontslaan van mijn man) geven mogelijkheden tot grote dingen.. Wie weet wat er gebeuren gaat?
Ik ben heel erg benieuwd!

Mocht je zelf ook christen zijn, kun je dan voor ons bidden? Dat we God's stem kunnen horen en Zijn wegen zullen bewandelen? Dat er in de nabije toekomst al duidelijkheid is voor Brett, wat betreft werk(mogelijkheden)?
En... als alles toch achteraf niet makkelijk opgelost gaat worden, en wij nu heel naief er vanuit gaan dat 'het wel goed komt', dat we dan de moed erin houden, en onze tijd op een goede manier kunnen besteden?
Heel hartelijk bedankt, en mocht ik voor jou kunnen bidden, dan hoor ik het graag. Zal voor de Heer iets te wonderlijk zijn?


Mijn bijbeltekst van vandaag:
Filippenzen 4: 6 en 7
Maak u geen zorgen, maar laat aan God in al uw bidden en smeken dankbaar weten wat uw wensen zijn. En God zal met zijn vrede die alle begrip te boven gaat, waken over uw hart en uw gedachten, in Christus Jezus.

3 comments:

 1. Meid, wat heb je het weer mooi verwoord... Bewondering alom!
  Mijn gebeden zijn voor jullie en onze gedachten ook, Hopelijk komt er snel iets moois op jullie pad.

  Veel liefs en al het goeds!

  San
  (als je een luisterend oor nodig hebt, je weet me te vinden)

  ReplyDelete
 2. Hoi Simone,
  Bedankt voor je bericht op mijn blog! De tekststempel is van Stampin Up en komt uit de holiday mini die t/m 31 december in Amerika loopt.
  Groetjes, Erna

  ReplyDelete
 3. Hoi Simone,

  wat een verhaal. Ik dacht dat je in Amerika woonde .....of heb je daar gewoond? Hoe kom ik daar nu bij?
  In elk geval zal ik voor jou en je gezin bidden. Uit je verhaal blijkt veel Vertrouwen en dat is mooi. Niets gebeurt zomaar.

  Groetjes,

  GerJanne

  ReplyDelete