Recepten

LLTD11



Hier komen de recepten van de lunch-gerechten die geserveerd zijn bij de LLTD11
- Zoete aardappelsalade
- griekse 'toss' salade
- brownies
- kip spiezen
- mini hamburgers
  • Zoete Aardappelsalade
Zoete aardappel – geschild, in kleine blokjes gesneden, geroosterd in de oven.
Courget – in kleine blokjes gesneden, gestoomd.
Wortel - geschild, in kleine blokjes gesneden, geroosterd in de oven.
Appel - geschild en in stukjes gesneden.
Spek - in de oven gebakken.
Ei - gekookt, gepeld en in plakjes gesneden.
Pompoenpitten.

Doen:
Zodra alle ingredienten afgekoeld zijn alles bij elkaar ‘gooien’, en het ei bovenop leggen.
  • Griekse Toss salad
Rucola - gewassen.
IJsbergsla - gewassen en gesneden.
Druiven - gewassen.
Walnoten.
Pijnboompitten.
Fetakaas - in blokjes gesneden.
Paleo Pesto

Doen:
Alle ingredienten, behalve de fetakaas, door elkaar roeren en de feta erbovenop leggen - klaar!
  • Brownies
3 abrikozen - geschild en gepureerd.
2 eieren - goed geklopt.
450 gram bloemenhoning - verwarmd.
1/4 cup kokosolie - verwarmd.
1 cup amandelmeel.
1/2 cup kokosmeel/gemalen kokos.
1/2 cup cacaopoeder.
walnoten - beetje geknepen zodat ze niet zo groot zijn.
espressopoeder.

Doen:
De cacao, espresso, honing en kokosolie bij elkaar voegen tot het een glad geheel is. De eieren en abrikozen bij elkaar mixen. De amandelmeel en kokosmeel door elkaar roeren. De meel-mix door de honing-mix roeren tot het goed gemixt is. Hierna de eierenmix erbij doen en dit voorzichtig 'omscheppen' tot het goed opgenomen is. De walnoten toevoegen en nog even voorzichtig roeren. In een bakplaat in de oven doen op ong. 150 graden C voor 40-50 minuten of tot een naald er weer schoon uitkomt. De bakplaat uit de oven halen en goed laten afkoelen, dan lekker opeten!
  • Kip spiezen
100 gram per portie Kip - marineren in:
ananassap,
gepureerde abrikozen,
gember - geschild en gesneden,
knoflook - gepeld en geperst,
honing,
gemalen chilli,
heel fijn gesneden sjalotten,
gemalen peper.

Doen:
Marineren voor zo lang als kan (een nacht is best!). Op spiezen schuiven (gember in de marinade laten zitten want in zulke grote stukken zijn ze niet lekker!) en dan lekker grillen!
  • Mini Hamburgertjes/Gehaktballen
100 gram per portie (HOH) gehakt - mixen met
appel - heel fijn gesneden/gemalen,
sjalotjes - heel fijn gesneden/gemalen,
verse oregano, ook versnipperen,
bieslook - versnipperen,
beetje peper,
evt. beetje zout,
amandelmeel.

Doen:
Zodra alles gemixt is kun je 't in balletjes draaien en (evt. plat) bakken.

Eet Smakelijk!