Thursday, November 10, 2011

Een kaartje kleurt je dag!

De titel van deze post is een 'directe link' (je kunt nog nergens op klikken, helaas) naar mijn moeder, wie ook graag kaartjes maakt! Zij is van plan om haar gemaakte kaartjes te gaan verkopen op grotere schaal. Momenteel verkoopt zij kaartjes waarvan de helft van de 'opbrengst' (verkoopwaarde) naar het goede doel gaat. Elke 100 euro die zijn kan overmaken aan een goed doel is een feestje waard, en het moment om een nieuw goed doel te kiezen.
Hierbij dus ten eerste een oproep aan het steunen van dit goede doel voor haarzelf en de bijbehorende donaties!
Ze hoopt uit te breiden door een website te gaan maken waarop je haar kaartjes kunt kopen. Mocht dit eenmaal 'op gang' zijn, dan zullen jullie dit via mij horen. Voor nu kun je (via) mij om informatie vragen, mocht je geinteresseerd zijn in handgemaakte/persoonlijke kaartjes die heel leuk zijn om te maken, om te versturen en te ontvangen!
Hier dan ook een aantal foto's van de kaartjes die ik in de afgelopen weken gemaakt heb. Mijn moeder komt dinsdag bij mij, en dan hoop ik ook een aantal van haar creaties te zien en hier te kunnen plaatsen.

1 keer in de zoveel tijd ga ik bij een lieve vriendin een avondje ouwehoeren, en eigenlijk ga ik erheen om lekker kaartjes te maken, maar SOMS komt er niet zoveel uit handen en hebben we gewoon heel wat bij te kletsen! (is dit een bekend fenomeen?) En zo ook afgelopen dinsdagavond. Ik had mijn doos met 'gewoon papier' thuis gelaten, en dus heb ik enkel 'bijzonder papier' gebruikt. Heerlijk luxe!
Ik ga geen gewoonte maken van noteren wat ik gebruikt heb. Mocht je het willen weten, dan mag je 't wel gerust vragen!
Hier nog even een 'schuine zijde'
Zo kun je de textuur in het DSP goed zien. En als je GOED kijkt, ook in de Blue Bayou achtergrond.
Ik ben een fan van 'kleine details' EN van 'simpel'. Dus zoals je kunt zien prik ik een randje in het kader rond de tekst, zodat 't net even iets meer heeft dan 'glad papier'.
Dit vind ik zelf zo'n heerlijk opvrolijkende kaart, zonder dat hij fel is! Ik houd persoonlijk niet van felle kleuren. Ben normaal zelfs zeer gematigd met kleuren (je zou haast zeggen: saai) en dan is dit een hele frisse wind! Deze gaat naar een vriendin van mij, in Australie, die 14 weken zwanger is, en daarom ben ook ik blij!
 
Hier nog even een detail-'view'.
 
 Mijn moeder en ik gaan proberen om kaarten te verkopen voor allerlei gelegenheden. Ik ben dan maar vast begonnen met een aantal geboortekaartjes. Ook hier weer - redelijk simpel met een aantal kleine details, zoals je hieronder kunt zien. De 'bolletjes' kaart heeft een aantal stroken wit, over wit, en een tweetal pareltjes. De blauwe kaart heeft 1 knoopje, wat gaatjes geprikt, ook witte stroken kaartpapier en als laatste heb ik de kaart 'gespritst', voor een warmer en speelser effect - niet zo steriel.


Hier dus even een 'handvol' van mijn kaartjes! Ik moedig iedereen aan, die een talent heeft, om er minstens een hobby van te maken - en, zo mogelijk, je werk!
Ik vind 'een kaartje maken' zo'n verademing. Daar laad ik helemaal van op! Het liefste doe ik het alleen, maar soms vind ik ook heerlijk om 't samen te doen. Zoals gemeld daalt dan wel de productiviteit, wat geen enkel probleem is! Dus, wie eens zin heeft? Je bent zeer welkom!

3 comments:

 1. Wat een leuk bericht, Sim!
  Bekend lint trouwens op 1 van de babykaarten... Hahaha! ;-)

  Ze zijn weer prachtig!
  Zou willen dat we dichterbij woonden, dan konden we elkaar eens vaker zien. En inspiratie opdoen bij elkaar.
  Ik ga je blog promoten op mijn blog en tzt de site van je moeder.
  Leuk initiatief trouwens!!!

  Liefs, San

  ReplyDelete
 2. Hoi Simone,

  ik zag op Sandra's blog dat je je eigen blog gestart bent. Ik had een suggestie gedaan ( meerdere) voor de naam van je blog....Deze is ook mooi!
  Leuk dat je twee hobby's combineert op je blog. Ik houd erg van bakken en koken. Mijn blog gaat alleen over kaarten maken. Mijn dochter heeft een blog over recepten. Al je het leuk vindt kun je daar een kijkje nemen:
  www.ohmyfoodness.nl
  Je kaarten vind ik erg leuk. Je recepten ga ik nog even lezen.
  Groetjes,

  GerJanne

  p.s. en oh ja, ik zou het natuurlijk leuk vinden als je ook bij mij komt kijken.

  ReplyDelete
 3. Hoi Simone. Welkom to the blog world. Wat heb je een heerlijke start gemaakt met je blog. You're sucha natural at blogging. Tof dat je ook zo van God houdt! Ik ben ook helemaal weg van Hem! Pracht kaarten heb je gemaakt. Heel super. Woon je trouwens in Australie of Nederland. Ik ben met een Canadees getrouwd en woon nu in Canada. Pracht land. Ik heb je blog ontdekt via Sandra. Ik vond je berichtje op haar blog zo grappig. Dat gedichtje wat je schreef. Echt kostelijk. Ik ben het ook helemaal met eens.. Sale a Bration.. is perfect!

  Welkom ook als je eens op mijn blog een kijkje wilt nemen. I would love to have you visit.

  Inky hugs, Pauline
  http://thepursuitofstampiness.blogspot.com

  ReplyDelete